Fotocredit:

To grønne varaordførere i Vestfold og Telemark

Etter en intens valgkamp, kan De Grønne feire et fantastisk valgresultat, forhandlingene er i gang for fullt og det er en glede å annonsere at vi får varaordføreren både i Tokke og i Midt- Telemark.

16. september 2019

I Midt Telemark er det Ingebjørg Nordbø som nå overtar varaordførervervet. Sammen med Senterpartiet, KrF og Venstre skal hun styre den nye kommunen i en grønnere retning.

Benedikte Nes blir varaordfører for De Grønne i Tokke. Benedikte er ny i politikken, det samme er MDG i Tokke, men på ett valg klarte lokallaget i Tokke med Benedikte i spissen å gå fra 0 til 9,8%!

Ingebjørg startet opp Miljøpartiet De Grønne i Bø tilbake i 1989, og sto også på liste for partiet i 1991.  På grunn av mangel på folk valgte hun imidlertid å stå på liste for Venstre, og satt for dem i kommunestyret fra 2005 til 2014. Da De Grønne stilte liste i Bø i 2015 gikk de fra 0 til 9,2%. Ingebjørg bor i et selvbygd hus, med solceller på taket og grønnsakshage.

Benedikte har ikke vært politisk aktiv før hun ble kjent med Miljøpartiet De Grønne, men meldte seg inn fordi hun følte partiet var modig og tok solidaritet og miljø på alvor. I dag leder hun det interkommunale laget til MDG i Vest-Telemark. 

De Grønne i Vestfold og Telemark er svært stolt over å ha fått to så dyktige kvinner inn i varaordførervervene i Tokke og Midt Telemark.