Fotocredit:

Møt vår nye fylkesleder

Mariken Kjøhl-Røsand fra Skien er valgt til ny leder for MDG Vestfold og Telemark.

25. januar 2021

Mariken (37) bor i Skien sammen med mann, sønn (3) og en veldig stor familie- og turhund. Til daglig jobber hun som ph.d.-koordinator ved Universitetet i Sørøst-Norge.

 – I år er det endelig stortingsvalg! Det er helt avgjørende at vi får inn flere folk på Stortinget med hjerte for natur og klima som har en utvidet solidaritet som omfatter alle mennesker, dyr, natur og fremtidige generasjoner, sier Mariken

– Jeg håper vi kan nå ut til veldig mange med politikken vår og gleder meg til å samarbeide med og vise fram de dyktige kandidatene på stortingslista vår, særlig toppkandidatene Benedikte Nes og Harald Moskvil.

Partiveteran

Mariken ble vervet til partiet i 2012 av Marie Loe Halvorsen (nå byrådssekretær for finans i Oslo) og har siden vært aktiv i partiet i ulike roller, bl.a. som lokallagsleder i Ås, badegeneral i 2013-valgkampen, valgkomitémedlem i Grønn Ungdom og landsstyrerepresentant i MDG. Det siste året har hun vært nestleder for fylkeslaget og medlem av forberedende valgkamputvalg.

– Jeg hadde egentlig aldri sett for meg at jeg skulle bli politisk aktiv, men da det for alvor gikk opp for meg hvor store utfordringer som må løses på kort tid både lokalt og globalt, og hvor lite politikerne snakket om de virkelige krisene-  natur- og klimakrisa, jo mer engasjert ble jeg, forteller hun. 

–  I Ås traff jeg folk, både studenter og lokale, som boblet over av et grønt engasjement og i MDG fant jeg likesinnede som var like utålmodige og rastløse som meg og som ønsket å forandre politikken radikalt.

Imponert over miljøengasjementet i fylket

I 2014 flyttet Mariken til Skien og etablerte seg med familien sin. Der jobbet hun noen år med natur- og friluftslivsorganisasjonene i Telemark og ble kjent med det frivillige miljøet som kjempet for felles natursaker. Deriblant nedbygging av turområder, kraftutbygging i viktige naturområder, marin forsøpling og hogst- og skogsbilveier i biologisk viktige skoger. 

– Dette styrket mitt engasjement for naturen. Jeg er imponert over alle de modige og tålmodige menneskene som står i ulike kamper i fylket, og som fortsatt gjør det etter veldig mange år og etter flere tap enn seire.

Nå gleder Mariken seg til å ta fatt på 2021 sammen med resten av fylkesstyret, stortingskandidater, fylkestingsrepresentanter, folkevalgte, lokallag, medlemmer og frivillige i Vestfold og Telemark.

– I år skal bli året hvor MDG bryter sperregrensa! Klima- og naturkrisen er den største urettferdigheten i vår tid. Med en stor, grønn gruppe på Stortinget, kan vi ta opp kampen for mennesker og miljø med historisk styrke.

 

Dette er det nye styret

  • Leder: Mariken Kjøhl-Røsand (gjenvalg, ny rolle)
  • Sekretær: Julie Estdahl Stuestøl (ny)
  • Økonomiansvarlig: Marius Schulze (gjenvalg)
  • Styremedlem: Trygve Lyshagen Tømmerås (ny)
  • Styremedlem: Patrick Gudmundsen (gjenvalg, ny rolle)
  • 1. vara: Omar García Pérez (ny)
  • 2. vara: Måns Davidson (gjenvalg)
  • 3. vara: Britt Eide Lio (gjenvalg)