MDG Telemark fikk nytt styre

10. april 2012

Miljøparti de Grønne er partiet i Norge som kanskje opplever sterkest vekst i medlemstallet. Det har vi også vært vitne til i Telemark. Både i Skien og Porsgrunn er partiet representert i bystyrene og ved siste medlemsmøte kunne styret glede seg over en betydelig styrking.

Disse ble valgt:

Ron Bruinvis, Tinn (leder)

Erik Røys, Skien (kasserer)

Ann Helene Langangen Olsen, Porsgrunn (sekretær)

Joachim Hansen, Porsgrunn
Einar Bang, Kragerø
Lars Valen, Skien
Tone Valla Olsen, Porsgrunn
Kate Thorvaldsen, Lunde
Endre Løwe, Porsgrunn

Styrets første oppgave er å styrke partistrukturen som fanger opp veksten i medlemstallet. Samtidig dykker Stortingsvalget 2013 opp ved horisonten. Flere valgforskere har kommet med prognoser, som gir de Grønne en god sjanse til å få sitt gjennombrudd nasjonalt.

Miljøparti de Grønne er en del av en stor internasjonal bevegelse. Det finnes knapt et land, hvor det ikke finnes mennesker som ser de enorme utfordringer kombinasjonen av flere kriser innebærer.

Men det er åpenbart for enda mange flere at vårt system hvor velstand er ensbetydende med vekst har spilt fallitt. Jorden med sine ressurser er begrenset. Samtidig oppdager også stadig flere at vi ikke bli lykkeligere av økt materialisme. Snarere tvert imot.

Det er klart: Det er en utfordring å bygge om vårt økonomiske system til et som tar vare både på oss og miljøet. Det kommer til å kreve en stor dugnad, nasjonalt og internasjonalt. Men det er ikke umulig. Og fram for alt: Det er uunngåelig.

Miljøparti de Grønne er det eneste parti, som går inn for et null-vekst samfunn. Ikke bare for miljøets sin skyld, men også for å sikre velferden for de som kommer etter oss.

Miljøpartiet de Grønne Telemark